-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Kuruluş Yıl Dönümünde Hedeflerini YinelediAK Parti Kuruluş Yıl Dönümünde Hedeflerini Yineledi

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, yanlış hayvancılık politikalarının kurbanlık fiyatlarında yol açtığı pahalılık ve bu durumun sosyal sonuçlarını incelemek ve çözüm yollarını belirlemek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir araştırma önergesi sundu.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, hayvancılık politikalarının son yıllarda ciddi anlamda eleştirilere maruz kaldığına dikkat çekti. Artan kurbanlık fiyatlarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten partiler, bu durumun sosyal açıdan olumsuz sonuçlara yol açtığını vurguladı. Önergedeki temel amaç, hayvancılık alanındaki yanlış politikaların tespit edilmesi ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin oluşturulması olarak ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama partilerin kaynaklarından geldi. Her iki parti de, hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntıların çözümü için topluca bir adım atılması gerektiğini belirtti ve sürdürülebilir politikaların oluşturulması gerekliliğini vurguladı.

Araştırma önergesinin TBMM tarafından kabul edilip edilmeyeceği ve sonrasında atılacak adımlar, konuyla ilgili gelişmeler arasında yer alacak.