-

Gözden kaçırmayın

Samsun'da Dünya Boğulmayı Önleme Günü'ne Özel Nefes Kesen Tatbikat!Samsun'da Dünya Boğulmayı Önleme Günü'ne Özel Nefes Kesen Tatbikat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılay'ın 156. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılay'ın yardımseverlik, merhamet, şefkat ve dayanışmanın sembolü haline geldiğini belirterek, kuruluşun özverili çalışmalarıyla dünyanın saygın kurumları arasında yer aldığını vurguladı.

Erdoğan, Türk Kızılay'ın iyilik gücüyle insan ve toplum onurunu koruma, direncini arttırma ve ızdırabını dindirme görevini yerine getirdiğini ifade etti. "Son olarak 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından ilk müdahaleyi hızla gerçekleştirerek yardım elini uzatan Türk Kızılay, her zaman olduğu gibi ihtiyaç duyulan her anda yanımızda olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı, Türk Kızılay'ın uluslararası yardımlardan sosyal faaliyetlere, göç çalışmalarından ilk yardıma, afet örgütlenmesinden kan bağışına kadar birçok alanda hizmet verdiğini ve bu hizmetlerin gönüllülerin fedakârlıkları sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Erdoğan, "Türk Kızılay zor durumda olanların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için var gücüyle çalışmaktadır." diye ekledi.

Bu anlamlı günde Türk Kızılay'ın dokunduğu hayatları iyileştirme ve ülkeyi en iyi şekilde temsil etme misyonunu sürdüreceğine inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşun tüm mensuplarını ve gönüllülerini selamlayarak çalışmalarında başarılar diledi.